PREMI PARNÀS

La SEEC convoca anualment el Premi Parnàs (antiga Prueba anual de griego antiguo) a Espanya per a estudiants de Batxillerat.

Les diverses Seccions de la SEEC fan pública la convocatòria i el corpus de treball durant els mesos de setembre-octubre.

L’examen –el mateix per a tots els inscrits– es realitza el mes de març i consisteix a traduir un text en grec antic i respondre un seguit de qüestions relacionades.

Els exercicis de la fase catalana amb una qualificació superior a 80/100 punts s’envien a la seu central de la SEEC (Madrid), on es decideix, entre els guanyadors de les respectives Seccions, el millor examen.

El guanyador de la fase catalana rep, juntament amb el seu professor, un diploma acreditatiu i un petit obsequi. L’acte de lliurament es comunicarà amb antelació.

El guanyador a Espanya rep una borsa de viatge de 1.000 € per viatjar a l’illa de Quios (Grècia), pàtria d’Homer, on conviurà amb altres estudiants d’Europa. En el transcurs de l’estada a Quios, tindrà l’ocasió d’assistir a classes de traducció de passatges homèrics, escoltar conferències sobre l’aede, adquirir nocions de grec modern, visitar l’illa, etc.

Convocatòries anteriors

Una resposta a "Premi Parnàs"

No es permeten comentaris