Dolors Condom Gratacós (1926-2016)

El passat dia 5 de març ha mort a Girona, Dolors Condom Gratacós, fins el dia del seu òbit, la sòcia més antiga de la Secció Catalana de la SEEC, Secció que contribuí a fundar l’any 1954. Entre els molts altres mèrits professionals i acadèmics, volem posar en relleu que era catedràtica de llatí  jubilada de l’Institut de batxillerat Jaume Vicens Vives de Girona i professora també a la Facultat de Lletres durant els primer anys de la Universitat de Girona. Un cop recuperada la democràcia, va publicar el primer llibre de llatí de batxillerat en català, el qual incloïa -per primera vegada també- un interessantíssim lèxic llatí català, eina imprescindible per a la traducció al català dels textos llatins fins a la publicació, l’any 1993, del Diccionari llatí-català (Diccionaris de l’Enciclopèdia), de la redacció del qual formà part.

L’any 2003, la Sociedad Española de Estudios Clásicos li va retre homenatge, juntament amb un selecte i reduït grup de catedràtics de batxillerat, en el transcurs de l’XI Congreso de la SEEC.

El record de la seva bondat, del seu tracte exquisit i del seu amor a la docència i a l’estudi de la llengua i literatura llatines ens acompanyarà sempre.

Dexeu una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

66 − 60 =